Om foreningen

Læs her for kontaktoplysninger og en mere lavpraktisk tilgang til tingene.

“Danske Revyvenner” blev stiftet i 1992 med det formål at få etableret et dansk revymuseum. Indtil 2020 var støtte til revymuseet foreningens eneste formål, så efter den målestok er Danske Revyvenner en så stor succes, at foreningen har overflødiggjort sig selv. I 2013 blev revymuseet nemlig statsanerkendt i regi af Frederiksbergmuseerne, og i dag er museet, dets samling og dets forvaltning helt ude af Danske Revyvenners hænder.

Kun interessefællesskabet er tilbage. Danske Revyvenner formidler oplysninger om museet, og foreningens medlemmer får 20 % rabat på entreen til museet STORM. Det kan I læse mere om her.

Hvad foretager Danske Revyvenner sig så i dag? Det korte svar er, at vi holder fast i vores gennemgående element, som er medlemsbladet (vi har også en facebookside). Med det udgangspunkt bestræber vi os på at dyrke og udvide vor berøringsflade med fuld respekt for, at andre organisationer også søger at være et samlingspunkt for dansk revy.

I det selskab må det være Danske Revyvenners privilegium at være

  • uafhængige af at skulle drive et museum
  • uafhængige af at skulle have revypremiere i morgen
  • uafhængige af stressede professionelle, som har revypremiere i morgen
  • lige så nørdede og sære, som vi har lyst til
  • lige så tilbageskuende og nostalgiske, som vi har lyst til
  • lige så fremadrettede og dristige, som vi har kræfter til

Men foreningens kræfter afhænger af medlemmernes opbakning. Enhver, der søger plads til begejstring, er mere end velkommen til at henvende sig direkte til bestyrelsen.

Initiativgruppen bag museets oprettelse – foto fra 1992 bragt i medlemsbladets nummer 47